Preview Beek in Beeld 2.0

hbs0068

Het landschap Westerwolde noemen we nog wel eens ‘het geheim van Nederland’. Buiten Westerwolde kennen weinig mensen de schoonheid van het gebied. Ook de meeste bewoners van de stad Groningen zijn er nog nooit geweest en dat terwijl het met de auto maar 35 minuten rijden is.  De schoonheid van Westerwolde is voornamelijk gelegen in het pittoreske kleinschalige landschap aansluitend op de vier beken: Ruiten Aa, Veelerdiep, Mussel Aa en Westerwoldse Aa. Het landschappelijke kleurenpalet in en bij de beken is de afgelopen 25 jaar flink veranderd. De ecologische hoofdstructuur is zo goed als gereed. Een grote operatie van vele partijen met de provincie als de trekker. Deze operatie was voor de stichting Artphy een goede aanleiding om het kunstproject ‘beek in beeld’ op te zetten. Het doel van het project is o.a. de schoonheid van het ‘geheim van Nederland’ met de steun van kunstenaars in de schijnwerpers te zetten. Het landschap, de natuur en ook de landbouw blijven aan veranderingen onderhevig. De nieuwe vorm van natuur inclusieve landbouw doet zijn intree. Meer waterberging is nodig. Het klimaat gaat veranderen. Het tweede doel is om kunstenaars uit te dagen de op stapel staande veranderingen te verbeelden.

De twaalf geselecteerde kunstenaars zijn: Tea Mäkipää, Carmela Bogman, Cathelijn van Goor, Danielle van Broekhoven, Esther Kokmeijer, Eylem Aladogan, Fabien Gruau, Giuseppe Licari, Jan Robert Leegte, Sander van der Bij, Trudy Oosterhuis en Observatorium. Binnen en buiten Artphy (zelfs richting Wedde, Smeerling en Sellingen) geven zij in hun plannen op uiteenlopende intrigerende wijze uiting aan het (veranderende) landschap van Westerwolde. (Bron Artpy)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s