De ruilverkaveling

In het kader van kunstroute Klifhanger, in en rondom Den Hoorn (Texel) heb ik een kunstwerk gerealiseerd, genaamd; De ruilverkaveling. Het kunstwerk is gemaakt van oude narcisbollenkisten en gebruikt kuilplastic.

Rond 1960 vond de ruilverkaveling plaats op Texel. Percelen van verschillende boeren werden samengevoegd en opnieuw verdeelt om landversnippering, verspreide ligging en inefficiënt gebruik van de grond tegen te gaan. Het landschap veranderde.

Ook vandaag de dag verandert ons landschap. Er ontstaan grotere kavels, nieuwe rechte wegen en nieuwe boerderijen. Erkennen we dit landschap nog als natuur? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s