Over

De boerderij is mijn atelier – de materialen die daar aanwezig zijn vormen het uitgangspunt van de werken die ik maak. Met mijn werk wil ik een verbinding leggen tussen de wereld van het no-nonsens gegronde boerenleven en die van de cerebrale, analytische kunstwereld.

Ik zoek naar mogelijkheden om materialen uit hun context te halen. Door deze op een andere manier te presenteren komen ze los van hun omgeving, waardoor wij als publiek de mogelijkheid hebben om ze in een grotere intensiviteit kunnen waarnemen en ervaren. Mijn werk kent geen symbolische waarde, maar vertelt het eigenlijke verhaal van materie. De werken bevinden zich tussen een ready-made en een teveel aan ingrijpen van de maker in.

Ik wil materialen doorgronden en de kijker een nieuwe ervaring geven. Simpele handelingen zoals weven en vlechten helpt mij daarbij. Zintuiglijkheid speelt een rol in het werk dat ik maak, dit komt vooral terug in de werken gemaakt met kuilgras. Deze dragen een sterke geur met zich mee. Ik ben met name opzoek naar de  esthetische connotatie. De beelden functioneren autonoom en zijn kunstgericht, hoewel de materialen, door hun actualiteit, als geëngageerd kunnen worden ervaren.

texel werk2